dec 202010
 

Stadserf/St. Annastraat
Stadserf 5 – anno 1650
Stadserf 4 en 6 en 6-a en
St. Annastraat 17 – 19 t/m 19-c – anno < 1824

stadserf

st.annastraatIn 2010 heeft de NV Stadsherstel midden in het Bredase stadshart: St. Annastraat 17,19 en 21 en Stadserf 6, kunnen verwerven . Uit bouwhistorisch onderzoek bleek de waarde van deze 4 panden en zij werden opgenomen op de lijst van gemeentelijke monumenten. De panden werden gerestaureerd, de restauratie was medio 2011 voltooid.
Er zijn 4 woonappartementen gerealiseerd (deels met uitzicht op de Grote Kerk en deels op de Willem Merkx tuin) en 5 commerciële ruimtes. Bij de invulling van de commerciële ruimtes heeft Stadsherstel met name naar gebruikers gezocht in de creatieve/ambachtelijke hoek.

stadserfEr zit een bedrijf: Biogondisch (dit bedrijf richt zich op biologische producten en biologische activiteiten), Café Couture (stijlvolle vintage kleding en accessoires), Staynice (grafisch ontwerpers), Scientic Staffing (een detacherings bureau voor laboratorium personeel) en “Yirga” een urban espresso-bar en natural kitschen. Dit project versterkt het historisch woongebruik van de binnenstad.
Er is samengewerkt met het project Wonen Boven Winkels en architect Arjan Eland.

zie ook: www.meerhierover.nl